Култовият американски сериал “Приятели” е по идея на Крейн и Марта Кауфман. Той е един от малкото ленти, които са се задържали и са забавлявали зрителите цели 10 години със своите 10 сезона.

Излъчени са 236 епизода от по 22 минути. Финалният епизод е гледан от около 51,1 милиона души!

За съжаление обаче “Приятели”, макар и да даде доста добри позиции на всички актьори участвали в него, повечето от тях не успяха да се реализират добре, а някои от тях направо забравиха за продължение на кариерите си в киното и телевизията. Други пък така и си останаха с очакването за щастие в личен план.

Дженифър Анистън – Рейчъл Грийн

След ролята й в “Приятели” се превърна в доста търсено име, особено за участие в романтични комедии.

 

Кортни Кокс – Моника Гелър

Кортни Кокс – която изигра ролята на влудяващата и вманиачена кулинарка Моника, си опита късмета в други серийни филми, както и в “Писък4″.

 

Лиса Кудроу – Фийби Бюфе

След сериала Лиса участва във филми като “’P.S. I Love You”, “Hotel for Dogs” и “’Easy A”.

 

Матю Пери – Чандлър Бинг

Матю Пери- за него последваха няколко главни роли, но без особен успех.

 

Дейвид Шуимър – Рос Гелър

И този актьор не можа да пожъне особени успехи след сериала - през 2008 година се пробва както режисьор и снима филма “RunFatboy Run”, но и той не беше особено успешен.

 

Мат Лебланк – Джоуи Трибиани

Мат Лебланк - поредният неуспех след края на “Приятели”.

 

Маги Уилър – Джанис

“О, Боже мой”. При нея нещата сякаш потръгнаха малко по-добре. След участието си в ”Как се запознах с майка ви” , ”Всички обичат Реймънд” и ”Арчър”, днес актрисата се е отдала на спокоен живот със семейството си.

 

Коул Спраус – Бен Гелър

Коул Спраус- или известен още като малкият Бил, расте и продължава кариерата си на актьор във филми на Дисни заедно със своя брат близнак

 

Том Селек – д.р Ричард Брук

Том Селек- и неговият знаменит мустак! Спокойно, все още си е на мястото и вече 10 години гордо краси лицето на Селек. Днес актьора е на 67 години.

 

Джовани Рибиси – Франк, братът на Фийби

И той продължава борбата за слава и признание в професията. не, че му се отдава особено. Все пак направи една добра лента, тази с Джони Деп в The Rum Diary”.

 

Джейн Сибет – Керъл, съпругата на Рос

В истинския живот, разбира се не е лесбийка. Тя е щастливо омъжена и има три деца. Кариерата й вече е останала на заден план.